KELAn matkakorvaukset

Matkakorvaukset

Voit saada korvausta julkiseen tai yksityiseen sairaanhoitoon, raskauteen ja synnytykseen liittyvistä matkoista, kun kustannukset yhteen suuntan ylittävät omavastuun. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja, kun kuntoutus perustuu Kelan tai julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen. Kela ei korvaa erikseen tehtyä lääkkeiden hakumatkaa apteekkiin.

Lähin hoitopaikka ja halvin kulkutapa

Kela korvaa yleensä matkan lähimpään yksityisen tai julkisen terveydenhuollon lääkäriin tai hoitolaitokseen.

Kun menet Kelan järjestämään kuntoutukseen, Kela korvaa matkakulut pääsääntöisesti kuntoutuspäätöksessä ilmoitettuun kuntoutuspaikkaan.

Matka yksityiseen terveydenhuollon hoitopaikkaan korvataan samoin kuin julkiseen terveydenhuoltoon tehty matka silloin, kun annettu hoito tai tutkimus on sairausvakuutuksesta korvattavaa.

Korvaus taksimatkasta

Voit saada korvauksen taksimatkasta, kun terveydenhuollon edustaja on katsonut taksin käytön olevan terveydentilasi vuoksi tarpeellista ja olet saanut siitä todistuksen (SV 67 tai muu vastaava selvitys). Taksimatka voidaan korvata myös, jos sinulla ei ole mahdollisuutta halvemman matkustustavan käyttöön, esim. puutteellisten liikenneyhteyksien vuoksi.

Kela on siirtynyt taksimatkojen suorakorvausmenettelyyn Savonlinnan alueella syksyllä 2014. KELAN suorakorvauksen piirissä olevat taksimatkat tilataan numerosta 0601 10003. Puhelun hinta 1,67 € + pvm.  
KELAn korvaamat avustettavat matkat, kuten pyörätuoli ja paarikuljetukset voit tilata edelleen suoraan JS Turvataksien numerosta 0500 250099. Puhelusta maksetaan vain normaali puhelumaksu. Nämä matkat ajetaan inva-varustelluilla pikkubusseilla ja korvaus saadaan edelleen vanhan käytännön mukaan valtakirjamenettelyllä.  

Kuljettajamme on koulutettu uuteen käytäntöön ja he opastavat asiakkaita tarpeen mukaan asiassa. 

Tilausnumerosta tilatusta matkasta maksataan 16,00 euron omavastuu yhdensuuntaisesta matkasta. Kuljettajalle on näytettävä Kela-kortti. Terveydenhuollosta matkaa varten saatu todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön kannattaa säilyttää siltä varalta, että Kela pyytää sitä sinulta myöhemmin.

Palvelemme myös suoraan JS Turvataksien tilausnumerosta kyytinsä tilanneita asiakkaita, joilla ei ole avustamisen tarvetta. Tällöin asiakkaan tulee kuitenkin maksaa ensin itse koko matkan hinta ja siten hakea korvausta Kelasta. Hakemukseen tulee liittää maksukuitti ja terveydenhuollon antama todistus.